Torsdag 18. april

Carpathia ankommer New York med de ca 700 overlevende. Stemningenen er nedstemt og tris, og sjokket er på høyeste grad. Titanic sank virkelig, er det mulig? Dette spurte de seg selv om uke etter uke etter forliset. Selv om reisedagboken er ferdig, samt hundreårs markeringen vil Titanic alltid bli i et menneskets minne.

Onsdag 17. april

Uken som vil feste seg til historien fortsetter. En dag igjen til Carpathia ankommer New York med de omtrent 700 overlevende. For øyeblikket fortsetter turen, som startet som en drøm, en drøm som fløy vekk på to timer, og som nå tar dem vekk fra dem. I morgen er det også siste reisedagbok. Titanic 100 års jubileumet er snart over!

Tirsdag 16. april

I rommene på Carpathia tar de overlevende seg til rette. Likevel er det stille, trist og tenksomt. Folk snakker lite, og tusenvis av tanker flommer igjennom hodene til folk.

I verde over får de vite nyheten om at Titanic sank, og at ca 1500 omkom. Nyheten er sjokkerende, og mange kan ikke tro det de hører.


Mandag 15. april

Ettersom skaden av isfjellet vil senke Titanic, vet omtrent ingen det i starten, men ryktene går og panikken sprer seg etter rundt 30 - 60 minutter etter støtet. Kampen om livbåtene trår seg til, og når alle livbåtene er båret ned, er det fortsatt 1500 om bord i skipet som ikke kunne synke.  Når skipet knekker i to, og reiser seg opp havner om trent alle de 1500 i vannet, som er på -2 grader. Kun noen få overlever det kalde vannet. Livbåtene frakter så de overlevende til Carpathia som tar dem med på en reise som ikke akkurat er en lykkelig en.

Søndag 14. april

Nye isvarsler tar inn over dagen, men ingen tror det er ordentlig fare. Passasjerene fortsetter med det vanlige.

23:40
Fra et øyes syn ser en av utkikkerne et isfjell ut i horisonten. Han ber broen om å svinge raskt, men med det lille roret og det store skipet, samt noen tabber som babord og styrbord - hvilken retning å ta? Titanic kolliderer med isfjellet, noe som lager en 90 meter lang ripe i Titanics skrog. Passasjerene kjenner det rister, men antar det ikke er noen fare. De vanntette dørene i fyrrommene lukkes, og den mann redde seg kan. Thomas Andres tar en titt på skaden, og fastslår at Titanic vil synke.


Lørdag 13. april

Samtidig som Titanic fortsetter og reiser fredelig over atlanteren, får skipet inn flere og flere isvarsler, men siden skipet er Titanic "er det ikke då farlig". Passasjerene fortsette med private ting, og tror skipet vil bli husket, oe som det vil, men ikke på samme måten.

Fredag 12. april

Reisen fortsetter hlet normalt i det Titanic reiser over Atlanteren. Folk fortsetter å hygge seg i Titanics lugarer, bassenger, restauranter og annet. Titanic seiler flott og fint, som om ingenting skulle skje...

Torsdag 11. april 2012

Andre dagen av reisen starter. Titanic drar tidlig innom Queenstown før de setter kurs mot New York. Passasjerer hygger seg i lugarene, tredjeklasse koser seg med dans og musikk på hovedrommet sitt, førsteklasse nyter tyrkisk bad, restauranter, bassenget og mye mer. Reisen har gått vel hittil.

Onsdag 10. april 1912

Titanic tar inn passasjerer fra Southhampton etter deretter å dra mot Cherbourg. Passasjerene om bord hittil blir storfornøyde med lugarene sine. Og den store reisen med verdens største skip begynner. Når kvelden ankommer er Titanic klare for å ta inn passasjerer fra Queenstown, etter deretter å dra mot New York.